(function(d, s, id) {
var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0];
if (d.getElementById(id)) return;
js = d.createElement(s); js.id = id;
js.src = ‘https://connect.facebook.net/nb_NO/sdk/xfbml.customerchat.js#xfbml=1&version=v2.12&autoLogAppEvents=1’;
fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);
}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));

Kortreistkurven brenner for bærekraftig lokal verdiskaping, matglede og hverdagsnytelse!

Hva er kortreistkurven®?

Varierte matgaver med skatter fra ildsjeler og småskala produsenter i ditt nærmiljø. Gavene passer til enhver anledning, fra å skape gode øyeblikk i hverdagen, som takk, til lykke, god bedring og til det storslagne jubileum!
Jeg har ulike størrelser og prisklasser, og skulle du ha spesielle ønsker og preferanser lager jeg på bestilling. Melk- og glutenfrie alternativer kan ordnes!

Hvem?

Hei! Gründer og foreløpig eneste ansatt er meg, Kristine De Lemos. Etter 10 år som sivil ingeniør i oljebransjen fikk jeg mulighet til å dyrke en mer bærekraftig interesse for lokalt produsert, ærlig og ekte mat og i Oktober 2016 så Kortreistkurven® AS dagens lys. Uten mine mange fantastisk gode hjelpere, inspiratorer og heiagjeng, hadde ikke dette vært mulig.

Hvorfor?

Bærekraftig lokal verdiskaping
Kortreistkurven® skal være en salgs- og markedsføringsplattform for dyktige lokale produsenter som lager mat og drikke i samarbeid med natur og dyr. Vi trenger ildsjeler og entreprenører som sørger for tilgang på ekte, ærlig og bærekraftig produsert mat og som skaper arbeidsplasser i eget nærmiljø.
Gode hverdagsøyeblikk
Bærekraft på det personlige plan kan skapes gjennom gode hverdagsøyeblikk og jeg håper at Kortreistkurven® kan gi godfølelse til deg gjennom våre matgaver. Jeg forsøker å sette sammen matgavene på en helhetlig måte som kan inngå i en timeout i godstolen, en ekstra god frokost, lunsj eller kvelds snack. Eller i nistepakken på tur 🙂
Lokal matglede
Lokal matglede kan være så mangt; fryden over å oppdage lokale produsenter, forventingen når du har kommet over en ny (og helt naturlig!) spekepølse, et nytt syltetøy, ny bakst eller en spennende urte-te. Lokalmatglede kan også være følelsen av tilhørighet, kultur og tradisjon, eller gleden over å kunne nyte mat som er høstet på lag med dyr og natur og som ikke har fløyet eller seilt jorda rundt åtte ganger før den havnet på tallerkenen din.

Hvor?

Jeg starter opp i Østlandsområdet, med fylkene Buskerud, Oslo, Akershus og Hedmark. Etter hvert vil du finne Kortreistkurver fra alle landets fylker.

Miljø 

Min ambisjon er å ha et minimalt CO2-fotavtrykk, og jeg jobber kontinuerlig for at gaveemballasjen skal bestå av materialer som er gjenbrukt og/eller nedbrytbar uten å avgi giftige stoffer. Foreløpig lager jeg gavene med papp, fyllmateriale er enten sizzlepak eller gjenbrukte aviser, og for å holde alt på plass og beskytte mot vær og vind bruker jeg cellofan (attpåtil ikke den som er laget av regenerert cellulose). Plasten skal bort og det står øverst på emballasje-to-do-lista mi å finne et godt alternativ! Eskene jeg sender i er så ofte som mulig gjenbrukt. Istedenfor plast, er fyllmaterialer papp, avispapir eller ubleket silkepapir.
Om du lurer på hvor og hvordan du kan gjenvinne ulike materialer der du bor, sjekk ut sortere.no!