Kortreistkurven brenner for bærekraftig lokal verdiskaping, matglede og gode hverdagsøyeblikk!

Hva er kortreistkurven®?

Varierte lokalmatgaver med skatter fra ildsjeler og småskala produsenter i ditt nærmiljø. Gavene viser fram smaker, tradisjoner og kreative produsenter i din region og er et spennende alternativ om du skal gi en gave til dine ansatte, forretningsforbindelser eller kanskje en dyktig foredragsholder!
Kortreistkurven fins i ulike størrelser og prisklasser, og skulle din bedrift ha spesielle ønsker og preferanser lager jeg på bestilling. Melk- og glutenfrie alternativer kan ordnes!

Hvem?

Gründer og foreløpig eneste ansatt er meg, Kristine De Lemos. Etter 10 år som sivil ingeniør i oljebransjen fikk jeg mulighet til å dyrke en mer bærekraftig interesse for lokalt produsert, ærlig og ekte mat og i Oktober 2016 så Kortreistkurven® AS dagens lys. Uten mine mange fantastisk gode hjelpere, inspiratorer og heiagjeng, hadde ikke dette vært mulig.

Hvorfor?

Bærekraftig lokal verdiskaping
Kortreistkurven® skal være en salgs- og markedsføringsplattform for dyktige lokale produsenter som lager mat og drikke i samarbeid med natur og dyr. Jeg heier på ildsjeler og entreprenører som sørger for tilgang på ekte, ærlig og etisk produsert mat og som skaper arbeidsplasser i eget nærmiljø.
Gode hverdagsøyeblikk
Bærekraft på det personlige plan kan skapes gjennom gode hverdagsøyeblikk og jeg håper at Kortreistkurven® kan spre godfølelse gjennom våre matgaver. Jeg forsøker å sette sammen matgavene på en helhetlig måte som kan inngå i en timeout i godstolen, en ekstra god frokost, lunsj eller kvelds snack. Eller i nistepakken på tur 🙂
Lokal matglede
Lokal matglede kan være så mangt; fryden over å oppdage lokale produsenter, forventingen når du har kommet over en ny (og helt naturlig!) spekepølse, et nytt syltetøy, ny bakst eller en spennende urte-te. Lokalmatglede kan også være følelsen av tilhørighet, kultur, tradisjon og identitet, -eller gleden over å kunne nyte mat som er høstet på lag med dyr og natur og som ikke har seilt jorda rundt åtte ganger før den havner på tallerkenen din.

Hvor?

Jeg starter opp i Østlandsområdet, med fylkene Buskerud, Oslo, Akershus og Hedmark. Etter hvert vil du finne Kortreistkurver i flere av landets regioner.

Miljø 

Min ambisjon er å ha et minimalt CO2-fotavtrykk, og jeg jobber kontinuerlig for at gaveemballasjen skal bestå av miljøvennlige materialer som er gjenbrukt og/eller nedbrytbare uten å avgi giftige stoffer. Foreløpig er gaveeskene i ubleket brunpapp, fyllmateriale er treull.
Om du lurer på hvor og hvordan du kan gjenvinne ulike materialer der du bor, sjekk ut sortere.no!